05 juni 2012

Vlinder op eieren…

Onze muskuseend Vlinder wil graag moeder worden. Dat heet broeds – dat betekent dat zij steeds een nest bouwt en veel eieren legt. Vervolgens gaat zij erop zitten in de hoop dat er eendenkuikens geboren worden. Alleen heeft Vlinder geen mannelijke eend dus worden de eieren geen kuikens. Omdat ze elke jaar steeds een nest bouwt en blijft zitten, maar we niet nog een woerd (want zo heet een mannetjeseend) in onze vijver willen – hebben we een andere oplossing bedacht. Van een andere kinderboerderij hebben we een aantal bevruchte Indonesische loopeendeieren mogen ophalen. Deze hebben we snel onder Vlinder gelegd in het nest met haar eigen eieren. Van de week hebben we de eieren geschouwd , dat is met een fel licht de eieren belichten, en konden wij zien dat er zich mogelijk kleine eendjes aan het vormen zijn. Dus als Vlinder braaf op haar eieren blijft broeden kunnen we over enkele weken het gepiep van eendenkuikens verwelkomen.

26 mei 2012

Vriendelijk voor bijen

Op de kinderboerderij hebben wij natuur en milieu alsmede dieren heel hoog staan. Dus helpen wij graag onze bijen! Want de bijen hebben het steeds moeilijker. Niemand weet precies waarom maar hommels en bijen, die heel noodzakelijk zijn voor bestuiving van vruchten en gewassen, sterven uit. Om ze een handje te helpen kun je ervoor zorgen dat ze lekker veel en makkelijk eten krijgen. Namelijk bloemen planten! Via de bijenstichting kun je een speciaal bijenmengsel opvragen.Als U de boerderij binnen komt ziet U gelijk enkele plantenbakken vol met deze bloemen. Ook in de moestuin hebben we dit mengsel gezaaid, direct onder de vruchtenbomen/struiken zodat ze dubbel baat hebben. Wil je ook helpen? Kom kijken en vraag om een  handvol bijenmengsel voor je eigen balkon of tuin.

24 mei 2012

Kinderboerderij actief als inzamelpunt frituurvet

Onlangs is ook de kinderboerderij een inzamelpunt geworden voor gebruikt frituurvet. Breng je gebruikt frituurvet (in een afgesloten PET fles) naar de kinderboerderij. Deze gaat in een speciale gele kliko bak en wordt dan opgehaald om recycled te worden.  Zo wordt het milieu beter en houden wij een zakcentje over.

Op de kinderboerderij kun je er meer over lezen en een speciale trechter ophalen.

13 mei 2012

Kruiden te koop

Vanaf zondag 20 mei (schaapscheerfeest) heeft onze moestuin kruiden en enkele groente zaailingen te koop. Het slechte weer heeft onze zaai en groei schema vertraagd en enkele van de kruiden zijn kleiner dan wij hadden gehoopt maar vanaf 20 mei hebben we kervel, koriander, basilicum, peterselie, bieslook en munt te koop (de rozemarijn wil nog niet opkomen) en hebben we ook raapstelen, radijs, en courgette planten. Kost is 0,50 cent per stuk.

29 april 2012

Koniginnedag op het Bredeweg Festival!

Morgen (30 april) is de kinderboerderij gesloten. Dit jaar staan we wederom met een kraam op het Bredeweg Festival. Op de Hogeweg in de Watergraafsmeer kun je kennis komen maken met een aantal vrijwilligers, een van onze dieren adopteren, knutsels en frutsels kopen en ook plantjes (dit alles ten goede van de kinderboerderij).

Publiceren op LinkedIn
Delen op Facebook
Tweet deze webpagina
deel dit op: