05 september 2012

Sponsoring hooi

De kinderboerderij verbruikt jaarlijks ong. 400 balen hooi en 300 balen stro. Tegen een ‘detailhandelprijs’ van respectievelijk 8 en 5 euro per baal is dat een behoorlijk som op onze jaarbudget. Buurman Hein van Schaik bedacht een heel mooi manier van sponsoring/donatie. Als hij en broer Toni nou de boeren in hun geboortedorp Nes a/d Amstel zouden vragen om hun lekker vers gemaaid hooi aan ons te leveren voor een vriendenprïjs? Wij lekker hooi en een behoorlijk hap minder uit ons budget. Boer Rino van’t Schip vond het goed en zondag 2september werden 200 balen hooi gebracht voor een zeer gering bedrag. Hoera buurman Henk van Schaik en z’n broer Toni en driemaal hoera voor boer Rino van’t Schip. De dieren eten hun buikjes rond.

06 augustus 2012

Welkom Gloria

Sindskort hebben  we een nieuwe muskuseend.  Een jong doch volwassen dame die we Gloria hebben genoemd. Ze is zwart/wit welke mooi past bij Vlinder onze wit met zwart muskusdame. De dames beginnen steeds meer met elkaar op te trekken en Gloria begint al een onderdeel te worden van de groep.

29 juli 2012

Gift van de Rabobank

In 2011 werden wij getipt dat de RaboBank regio Noord projectensubsidies wilde toekennen voor projecten in de buurt. Zo hebben wij van de kinderboerderij  een project voor het verbeteren en vernieuwen van het terrein met als speerpunt de speeltuin ingediend. De Rabobank reageerde hier in het voorjaar 2012 enthousiast op, vroeg om meer details om ons vervolgens te verblijden met de mededeling dat ze een gedeelte van onze begroting wilden sponsoren. Hoera! Dit betekent dat wij nieuwe banken rond het terrein kunnen plaatsen om aangename zitplekken te creeren en de beetje verwilderde speeltuin kunnen opknappen.

Denk aan snoeien, perken, borders aanleggen maar ook een nieuwe pad en hek zijn in de planning.

Plan is om na de zomervakantie (pak ’m beet eind augustus/september) de tuin in een weekend op te knappen – wil je mee helpen? Laat ons het weten!

29 juli 2012

Dierenhotel vol in de zomer

De grote vakantie is begonnen en ons dierenhotel zit vol! Heel veel konijnen en cavia’s (en zelfs twee duiven) zijn bij ons aan het logeren.  En dat is heel veel extra werk! Als je toch even niet weggaat en van dieren houdt, zijn alle handjes welkom, want de stagiaires en enkele vrijwilligers zijn ook met zomervakantie.

Na de zomer wordt de voliere verbouwd en gaat het dierenhotel verhuizen naar een lokatie in de stallen! Ondertussen nog elke dag meer dan 30 hokken en dieren verschonen en verzorgen.

04 juli 2012

Zondag a.s. grote boerderijklusdag

Zondag 8 juli is uitgeroepen tot boerderij klusdag. In navolging op NLdoet willen we op de boerderij vaker klusdagen houden.  Op deze dagen worden een aantal kleine en grote klussen van het onderhoudscomité weggewerkt. Zo wordt bij voorbeeld o.a. dit weekend alle hekwerk op de boerderij goed schoongemaakt, de stenen naast de geitenwei netjes gestapeld, en nog veel meer. Mensen (buren, bezoekers) kunnen zich aanmelden om te helpen.

Deze eerste keer is georganiseerd door de nieuwe penningmeesters Sanne en Jesse en hebben ze gelijk een aantal vrienden, kennissen en familieleden gecharterd. Maar hou de blog, site en boerderij in de gaten want nogmaals we willen dit vaker organiseren.

Publiceren op LinkedIn
Delen op Facebook
Tweet deze webpagina
deel dit op: