31 mei 2013

Schaapscheerfeest

Op 1 juni is het weer zover: de schapen van Kinderboerderij De Werf worden geschoren! Een schaapscheerder gaat vanaf 12:00 uur in de schapenweide aan de slag. Zittend op strobalen kan jong en oud het spektakel aanschouwen. Ook een spinster gaat er aan het werk.

Met de zomer in aantocht is het hoog tijd dat de schapen hun warme winterjas uitdoen. Een schaap scheren is nog een hele kunst. Kijk maar eens goed hoe dat in zijn werk gaat. Héél misschien mag je een handje helpen? Na de scheerbeurt dartelen de schapen opgelucht door de wei. Je zult zien dat ze dan wel gehalveerd lijken!

Maar er is nog meer te zien en te doen. Een echte spinster toont hoe je wol spint. En er zijn gezellige kinderactiviteiten. Tot 16:00 uur kun je weer knutselen met wol, leuke mini-kermisspelletjes spelen, én niet te vergeten: oud Hollands koekhappen.

De toegang tot de kinderboerderij is natuurlijk gratis. Voor deelname aan de activiteiten vragen wij € 3,00 per kind. Dit is inclusief limonade en iets lekkers.

1 april 2013

Paasfeest

Maandag 1 April is het Paasfeest op kinderboerderij de Werf van 13.00 tot 16.00 uur. De kinderen kunnen dan eieren zoeken, beschilderen en een nestmandje, paastekening of vogelhuisje maken. Voor elk deelnemend kinds is er limonade met iets lekkers. De kosten zijn 3,00 per kind.

Iedereen is welkom!

28 september 2012

Artikel over kinderboerderijen in Het Parool

We staan weer in Het Parool! Een leuk en infomatieve artikel over de financiele perikelen van zowat alle kinderboerderijen in de omgeving. Met interview met co-penningmeester Sanne.

20 september 2012

Nieuw dierenverblijf geplaatst

Vanochtend werd het nieuwe dierenverblijf geleverd. ‘s Ochtends vroeg kwam de vrachtwagen met de twee onderdelen – alvast in groen geverfd. Die stukken waren al gauw op hun plek geplaatst en gemonteerd. De komende weken wordt het dierenverblijf afgebouwd zoals dat heet waarna cavia’s Dropje, Doodle, Jaapie, Joepie en Nelly en konijnen Mentos en Noir hun intrek kunnen nemen.

11 september 2012

Verbouwing voliere

Nog net bijgekomen van de levering van 200 balen hooi begon de sloop van een van de volieres op het terrein. Dankzij een projectgift van Stichting Welzijn Watergraafsmeer kunnen we de voliere waarin het dierenhotel was gehuisd vervangen.

Vorige en deze week is de sloop en opruimen van de locatie, volgende week komt de nieuwe portokabin.  Als deze nieuwe verblijf klaar is kunnen we een gedeelte van het plan van landschapsarchitect Ruud van Paridon uitvoeren. Namelijk in het nieuwe ‘hok’ de knuffelhoek vestigen. Dan komt het dierenhotel in de stallen (links) te staan. Konijnen Mentos en Noir en cavia’s Dropje, Doodle, Nelly, Joopie en Jaapie zullen heel blij zijn met hun nieuwe verblijf en al de aandacht.

Publiceren op LinkedIn
Delen op Facebook
Tweet deze webpagina
deel dit op: