Sint Maarten

Ook Kinderboerderij De Werf viert weer Sint Maarten!

Tussen 18:00 tot 20:00 uur kun je je mooiste lied ten gehore komen brengen.

Wat natuurlijk beloond wordt met een lekkere traktatie!

Kom je ook? Wij zien ernaar uit.

23 oktober 2014

VACATURE BEHEERDER GESLOTEN

Op onze vacature 'Beheerder kinderboerderij' hebben we véél sollicitatiebrieven ontvangen!
We hebben een aantal kandidaten geselecteerd en gaan met hen nu de eerste gesprekkenronde in.

Hopelijk treffen we een leuke nieuwe collega!

oktober 2014

Ben jij ons nieuwe schaap met vijf poten

Vanwege het vertrek van een van onze beheerders, zijn wij op zoek naar een enthousiaste BEHEERDER KINDERBOERDERIJ, per 04 november 2014, voor 24 tot 32 uur per week.

Kinderboerderij De Werf is een actieve en gezellige kinderboerderij in Amsterdam Watergraafsmeer, op loopafstand van treinstation Amsterdam Science Park. De kinderboerderij is in 1991 opgericht door enthousiaste buurtbewoners, en is uitgegroeid tot een professionele organisatie met een brede maatschappelijke doelstelling. De Werf herbergt circa vijftig dieren en voert een crisisopvang voor gedumpte konijnen. De poort is zeven dagen per week geopend en biedt jaarlijks toegang aan meer dan 35.000 bezoeken. Twee HBO-opgeleide parttime beheerders en vele vrijwilligers en stagiairs dragen De Werf op handen. In 2012 heeft de Dierenbescherming Amsterdam ons uitgeroepen tot voorbeeldboerderij vanwege het optimale dierenwelzijn. En daarop zijn wij zo trots als een pauw!

Als beheerder draag je zorg voor de algehele bedrijfsvoering van de kinderboerderij. Je hebt kennis van dieren en hun verzorging, ontvangt de bezoekers, organiseert activiteiten, maakt werkroosters, werft vrijwilligers en stagiairs en stuurt hen aan. Je bent in het bezit van een diploma Dierverzorging of Diermanagement, of je rondt binnenkort je opleiding af. Ervaring is een pré, maar veel belangrijker is wie je bent.

De functie behelst naast (de controle op) het dierenwelzijn, met name de aansturing van de vrijwilligers en stagiairs, en organisatorische en administratieve werkzaamheden. Ook denk je met het bestuur mee over het strategisch beleid. Heb je daarbij affiniteit voor kleine dieren, dan vind je bij ons een heel fijne werkplek!

Geïnteresseerd?
Dan komen we graag zo spoedig mogelijk met je in contact. Stuur een email met korte motivatie naar bestuur@kinderboerderij-de-werf.nl t.a.v. Gitta Bessem, voorzitter bestuur. Met vragen kun je ons altijd bellen.

Natuurlijk ben je van harte welkom de kinderboerderij te bezoeken!

Je kunt deze vacature ook als pdf downloaden/printen.

Dierendag 2014

AANSTAANDE ZATERDAG 4 OKTOBER VIEREN WIJ DIERENDAG!

Traditiegetrouw staan er weer allerlei leuke kinderactiviteiten op stapel. Dit maal organiseren wij een aantal  éxtra activiteiten. De Kinderboerderij heeft namelijk een donatieverdubbelaar toegekend gekregen:

DE STICHTING DIERENLOT VERDUBBELD ALLE INKOMSTEN VAN DEZE DAG

TOT EEN MAXIMUM BEDRAG VAN € 1.250,00!

Superleuke spelletjes:

*13:00-16:00 Groentekunstwerkjes maken en aan de dieren voeren * 13:00-16:00 Oudhollandse kermisspelletjes * 13:00-15:00 Schilderijtjes maken voor de veiling * 14:00 Als een dier geschminkt worden *

* 14:30 Caviarace – zet in op een cavia en win! * 15:00 Veiling van dierennamen én de zelfgemaakte schilderijtjes * 15:30 Badeendjesrace op de kleine eendenvijver mét prijs *16:00 Dansoptreden door Dansproducties Angoramuis *

Heeft u kinderkleding of speelgoed over? Wij verkopen dit zaterdag graag!

Lever tot vrijdag 3 oktober uw tweedehands kinderkleding en speelgoed in ten behoeve van de Kinderboerderij. En kom zaterdag snuffelen voor een fijne broek, shirt of wintersjaal!

Uw euro is voor ons twéé keer zoveel waard!Kom dus allen deelnemen aan deze supergezellige middag! De dieren voeren, dierschilderijtjes maken voor de veiling in de middag, veiling van dierennamen en kinderkleding, als een dier geschminkt worden, een dansoptreden waar je aan mee mag doen, en een heuse badeendjesrace op de kleine eendenvijver mét prijs: uw euro is zaterdag voor ons TWEE KEER ZOVEEL WAARD!Kom dus allen deelnemen aan deze supergezellige middag! De dieren voeren, dierschilderijtjes maken voor de veiling in de middag, veiling van dierennamen en kinderkleding, als een dier geschminkt worden, een dansoptreden waar je aan mee mag doen, en een heuse badeendjesrace op de kleine eendenvijver mét prijs: uw euro is zaterdag voor ons TWEE KEER ZOVEEL WAARD!

* Spelletjes € 3,00 inclusief waterijsje * Caviarace € 1,00 * Badeendjesrace € 2,00 *

Toegang gratis

14 mei 2014

Schaapscheerfeest bij Kinderboerderij De Werf

Op zaterdag 24 mei viert Kinderboerderij De Werf haar jaarlijkse schaapscheerfeest. Schapen Teun, Nelson, Jolly, Dolores en Louise worden door een professionele schaapscheerder uit hun winterjas geholpen. Het schaapscheerfeest valt samen met het Nationale KinderboerderijenWeekend.

Het schaapscheerfeest start om 12.00 uur. Zittend op strobalen kan jong en oud het schaapscheren gadeslaan. Een spinster demonstreert hoe de wol gesponnen wordt op een origineel spinnenwiel. Op het hele terrein wordt feest gevierd. Er is een mini-kermis met leuke spellen, er kan geknutseld worden met wol, er is een groot springkussen en er is muziek. De toegang is gratis, deelname aan de spellen is € 3,00 per kind, inclusief een huisgebakken pannenkoek en een glas koele limonade. Tegen 15.30 uur sluit Dansproducties Angoramuis het feest af met een energieke kinderdansworkshop.

Ook op zondag 25 mei zijn er leuke activiteiten bij Kinderboerderij De Werf. Van 12.00 tot 13.00 uur en van 15.00 tot 16.00 uur kan onder begeleiding worden geknuffeld met de cavia’s en konijnen in de knuffelhoek. Droomt je zoon of dochter van een ritje op de rug van een pony? Van 11.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 15.00 uur lopen ervaren begeleiders met shetlander Beauty rondjes op het terrein. De activiteiten zijn € 1,00 per kind, de toegang tot de kinderboerderij is gratis.

Publiceren op LinkedIn
Delen op Facebook
Tweet deze webpagina
deel dit op: